Observator Satmarean
Image default
Turism

Hai hui prin Viena ! Dacă tot vom avea tren încolo, sa vedem ce merita vizitat (Foto)

Zilele trecute am vorbit mult (chiar foarte mult) despre trenul care ne va duce, pe noi satmarenii, direct la Viena. Și asta se va întâmpla din data de 15 decembrie.

Având în vedere ca compania austriaca va avea curse zilnice spre vechea capitala imperiala, iar prețul biletelor nu este foarte mare, am considerat ca fiind binevenita o scurta plimbare (chiar dacă imaginara) prin Viena, așa pentru a prinde gustul unei călătorii adevărate, dacă tot vom avea o legătura directa cu capitala Austriei.

https://intocmai.ro

Da, oameni buni … Viena este imperiala. Viena este grandioasa. Viena are secole de traditie ca resedinta a familiei imperiale de Habsburg. Traversat cu gratie de Dunare, orasul te incanta cu edificii superbe, palate si catedrale impunatoare, arhitectura moderna si o scena culturala bogata, emanand farmec si o atmosfera specifica.

Palatul Schonnbrunn – Resedinta de vara a imparatesei Sissi, palatul este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice in stil baroc din Europa. Cladirea baroca va incanta orice iubitor de arta si frumos, la fel si privelistea parcului, Palmenhaus, sera palmierilor, si gradina zoologica. Va puteti petrece o intreaga zi la Schonbrunn iar pretul unui bilet de intrare este de 12,90 euro.

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic. Pretul unui bilet la spectacolele de la Opera porneste de la 7 euro si poate ajunge pana la 300 euro.

Cartierul Muzeelor este vechea cladire baroca ce servea drept grajd pentru caii imparatului, care a fost transformata intr-unul dintre cele mai mari complexe muzeale. Situat in inima orasului, Cartierul Muzeelor este una dintre marile atractii ale Vienei, unde tinerii se aduna in cafenele moderne si in zonele verzi linistite.

Gradina Zoologica Schonbrunn – In vara anului 1752 Imparatul Franz I. Stephan von Lothringen, sotul Mariei Theresia, si-a condus musafirii prima oara prin menajeria nou amenajata in gradina palatului Schonbrunn. De atunci exista la Viena cea mai veche gradina zoologica a lumii. Gradina Zoologica din Schonbrunn se numara astazi printre cele mai moderne si bine amenajate gradini zoologice ale lumii. Aici traiesc peste 500 de specii de animale, de la tigrul siberian pana la rinocer, atractia gradinii fiind puii de urs panda si koala. Intrarea la gradina zoologica este 16 euro.

Prater – Parcul de distractii Prater a devenit o adevarata institutie austriaca. Parcul este amenajat pe un vechi teren de vanatoare deschis publicului de catre imparatul austriac Iosif al II-lea, ca mai apoi sa fie transformat in zona de recreatie pentru toti austriecii in 1766, fiind astfel unul din cele mai vechi parcuri de distractie din Europa. Preturile variaza de la 1,5 euro pana la 5 euro pentru aparatele din parc.

Va reamintim ca trenurile vor circula zilnic, după următoarele orare: Satu Mare (09:27) – Viena (17:21); Viena (10:42) – Satu Mare (20:42).

Pentru călătoria din Satu Mare spre Viena, oferta City Star Austria costă aproximativ 31 de euro, la clasa a II-a, pentru un călător adult.

În cazul în care nu este disponibilă la vânzare oferta City Star Austria pentru data călătoriei, prețul unui bilet pe traseul Satu Mare – Viena, la clasa a II-a este de aproximativ 46 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Castelul din Carei, “vedetă” într-o revistă națională

observator

Știi răspunsul ? Unde se află “Lacul fără fund” (Foto)

observator

Record de turisti la Salina Turda

Admin

1 comment

Loser octombrie 7, 2019 at 10:10 am

Faină capitală am avut!

Reply

Lasa un comentariu