Observator Satmarean
Image default
Financiar

Atenție mare ! Poți pierde banii de pe card !

Cei care fac tranzacții online sunt într-un permanent pericol să piardă banii de pe carduri și sunt expusi atacurilor cibernetice. Revolut oferă utilizatorilor câteva sfaturi utile pentru siguranţă în mediul online şi evitarea fraudelor.

La mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacţiilor online prin autentificarea în doi paşi. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacţii online de posibile fraude.

https://intocmai.ro

„Păstrează informaţiile personale pentru tine. Nu împărtăşi niciodată pe Facebook sau pe alte reţele sociale informaţii precum numărul de telefon, data naşterii sau lucruri cum ar fi marca primei maşini deţinute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de uşor să pretindă că eşti tu şi să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reuşesc astfel să acceseze datele din telefonul tău şi să fure parole şi alte informaţii sensibile”, precizează sursa citată.

Clienţilor li se recomandă să-şi actualizeze în permanenţă aplicaţiile din telefon şi fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel se vor asigura că evită o serie de disfuncţionalităţi şi beneficiază de cel mai înalt nivel de siguranţă.

De asemenea, ei trebuie să fie în acelaşi timp foarte atenţi şi vigilenţi cu dispozitivele lor mobile: în cazul în care constatată că nu mai primesc apeluri şi mesaje, iar ei nu ştiu din ce motiv se întâmplă acest lucru, trebuie să verifice imediat cu operatorul lor de date care sunt cauzele pentru a se asigura că nu sunt victime ale unei schimbări de SIM.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Galop pe piața valutară. La ce nivel a ajuns euro ?

observator

Care firma produce cei mai mulți bani în judet ?

observator

Îmi vine rău de la atâtea cresteri salariale ! Sau poate, doar eu sunt prost și nu simt !

observator

Lasa un comentariu